Saturday, April 16, 2011

Προς τους λιγους εναπομείναντες υποστηρικτές της κοινωνικής καταπίεσης

Εδώ και πολύ καιρό (ε όχι και πολύ μπροστά στην αιωνιότητα, αλλά πολύ για ένα τέτοιο θέμα), εξελίσσεται κάτι παράλογο για τα δεδομένα της χώρας μας. Μια ολόκληρη πόλη, συνασπισμένη, ενωμένη όχι κάτω από κάποια ομάδα, κόμμα, οργάνωση ή συμφέρον, δρα και κινείται για την επίτευξη ενός στόχου. Καλά ως εδώ, δεν είναι η πρώτη φορά θα πούμε, το χουμε ξανακάνει. Η παράνοια αρχίζει όταν ο στόχος αυτός έχει κριθεί καθόλα νόμιμος από ελληνικά δικαστήρια αλλά και από ευρωπαικές αποφάσεις που αφορούν το θέμα. Εντάξει, εντάξει και αυτό έχει ξαναγίνει, το παραδέχομαι. Αυτό που αποτελεί τη διαολεμένη σταγόνα που ξεχειλίζει το έρμο το ποτήρι, είναι πως οι αναφερόμενες δικαστικές αποφάσεις και οι δράσεις των πολιτών έχουν άξονα τη λογική και γνώμονα το κοινό συμφέρον!!! Να τραβάς τα στήθη σου δηλαδή... Ο λόγος, σε περίπτωση που το ενδιαφέρον σας για τα κοινά ή το χαμηλό σας IQ δεν σας βοήθησαν ήδη να καταλάβεται που αναφέρομαι, για την Κερατέα.
Την τάξη έρχεται να αποκαταστήσει το ελληνικό κράτος με τη συμπαράσταση της ανυπεράσπιστης αστυνομίας. Το μεν κράτος, δε μας έχει συνηθίσει και σε κάτι καλύτερο τις τελευταίες δεκαετίες. Όπου το κοινό κακό, συμβαδίζει με παράνομες αποφάσεις, θα είναι εκεί για να ασκήσει έργο. Πιθανότατα γιατί κάποιος τριτομπατζανάκης κάποιου βουλευτή θα είναι κουμπάρος από συνυφάδα κάποιου εργολάβου που έχει ήδη πάρει δάνειο για να χτίσει το ΧΥΤΑ. Απόδειξη του επιχειρηματικού τρομάρα του δαιμονίου που χαρακτηρίζει τους Έλληνες...

Η δε αστυνομία, πρόθυμη περισσότερο από ποτέ, να ασκήσει βία. Ίσως να πρόκειται για κάποιο απωθημένο αυτής της κοινωνικής ομάδας. Ίσως στο δημοτικό και στο γυμνάσιο να τους κλέβανε το παστέλι, και αποφάσισαν να γίνουν όργανα επιβολής της τάξης, για να τους δείξουν αυτοί. Δε θα αναφερθώ στο μένος και την αποφασιστικότητα που έχουν δείξει στο να καταστείλουν τις εν λόγω κινήσεις. Αυτές άλλωστε μπορείτε να τις μάθετε στα δελτιά ειδήσεων. (Ψέμματα, ούτε εκεί θα τις μάθετε, αλλά προσπαθώ να βρω δικαιολογία, ώστε να μην επεκταθώ και κουραστώ να πληκτρολογώ)

Θέλω όμως να θέσω το θέμα της παντελούς έλλειψης πρωτοβουλίας από την πλευρά των αστυνομικών. Έχω κουραστεί να διαβάζω από υποστηρικτές των αστυνομικών και της κυβέρνησης για την δικαιολογία-καραμέλα: "Διαταγές ακολουθούν". Αυτή η καραμέλα χρήζει μιας απάντησης, δύο σκελών. Αφενός, κάποιος θα μπορούσε να πει πως εφόσον ακολουθούν διαταγές, σημαίνει πως είναι ταγμένοι σε κάποιο σκοπό και έτοιμοι να παλέψουν για αυτόν. Το οποίο με τη σειρά του σημαίνει πως υπάρχει κάποιος που θα τους παλέψει με τη σειρά του. Και μιας και αυτοί φαίνεται να είναι οι κάτοικοι της Κερατέας, ή τουλάχιστον έτσι δείχνου οι μώλωπες, φτάνουμε στο συμπέρασμα πως οι διαταγές τους είναι να σαπίζουν τους κατοίκους της Κερατέας. Αυτό όμως τι σημαίνει αν το σκεφτούμε λίγο περισσότερο?:
1. Η κυβέρνηση είναι προδοτική. Μιας και οι κυβέρνηση θεωρούμε πως δίνει τις διαταγές στους αστυνομικούς, αν αυτές οι διαταγές έχουν στόχο να πλήξουν υπηκόους, φορολογούμενους της χώρας της πως αλλιώς να τη χαρακτηρίσουμε?
2. Οι αστυνομικοί είναι επίορκοι. Εφόσον έχουν προδοτική κυβέρνηση, το σύνταγμα μας προστάζει να αμυνθούμε με όποιο μέσο έχουμε εναντίον της. Μιας και οι αστυνομικοί δεν αμύνονται, αποτελούν πια μια παραστρατιωτική οργάνωση που προσπαθεί να επιβάλει την προδοτική κυβέρνηση.
3. Κάποιοι αστυνομικοί είναι απλά ηλίθιοι. Μία μειοψηφία, (αν πω πλειοψηφία θα σημαίνει πως οι περισσότεροι αστυνομικοί είναι ηλίθιοι) δεν κατανοούν πως ότι κάνουν το κάνουν ενάντια στο συμφέρον της χώρας τους. Το να εξασκείς ένα επάγγελμα, μόνο και μόνο για να φτάσεις να αναιρείς ότι συμβολίζει ένα επάγγελμα, και να μην το αντιλαμβάνεσαι, μόνο ως ηλιθιότητα μπορώ να το χαρακτηρίσω.
4. Οι καραμελοδόχοι είναι σαδιστές. Όποιος άλλος επικαλείται τη δικαιολογία "διαταγές ακολουθούν", είναι απλά σαδιστής. Εφόσον οι διαταγές τους είναι να ασκήσουν βία και να βλάψουν έναν άνθρωπο, και οι καραμελοδόχοι παραπονιούνται που δεν τους το επιτρέπουν, μπορούμε να συμπεράνουμε πως απλά ερεθίζονται σεξουαλικά όταν πολίτες αυτής της χώρας διώκονται και υποφέρουν. Και αυτά τα επεισόδια, δεν είναι τίποτα παραπάνω γι αυτούς, από ένα διαφημιστικό διάλειμμα σε πολύ κακό timing ανάμεσα στην τσόντα τους.

Το άλλο σκέλος της απάντησης, έρχεται εν μέρη σε αντίθεση με το προηγούμενο. Κυρίως γιατί έχει ως βάση του, τη σκέψη πως οι αστυνομικοί είναι άνθρωποι. Και ως άνθρωποι θα έχουν κάποιο είδος ελεύθερης βούλησης. Θέλουμε να πούμε δηλαδή, πως βαθιά μέσα μας, πιστεύουμε πως οι αστυνομικοί όταν είναι εκτός υπηρεσίας ανάβουν το μυαλό τους και σκέφτονται μόνοι τους. Στην απίθανη περίπτωση που κάνουν κάτι τέτοιο, έχουμε να τους διηγηθούμε ένα παραμύθι...

Ήτανε που λέτε μια φορά και έναν καιρό, σε ένα μακρυνό μέρος που το λέγανε Wisconsin, ένας κακός βασιλιάς που τον Scott Walker. Δυνάστευε, συγνώμη ξέχασα... Ταλαιπωρούσε τους υποτακτικούς του και χαίρονταν με τη στενοχώρια τους. Και κάθε μέρα προσπαθούσε να σκεφτεί ένα νέο τρόπο να τους κάνει τη ζωή λίγο πιο δύσκολή. Μια μέρα ξύπνησε και σκέφτηκε:
"Θα τους κόψω τα εργασιακά κεκτημένα, τα επιδόματα και θα περικόψω τις απολαβές τους ανάλογα με την απόδοσή τους! Μουαχαχα. Αυτό θα με κρατήσεις χαρούμενο για κανένα εξάμηνο"
Όταν το μαθαν αυτό τα υποτακτικά σκλαβάκια του, τσαντίστηκαν. Είπαν, φτάνει πια!. Πετάξανε κάτω τα φτυαράκια τους, ορμήσαν μέσα στο παλάτι του κακού βασιλιά, κάνανε κατάλληψη και είπαν ότι δε φεύγουν αν δεν αρχίσει να τους φέρεται καλύτερα. Ο κακός βασιλιάς, πρασίνισε απ το κακό του. Αποφάσισε να στείλει τους στρατιώτες του, να τους πετάξουν έξω απ το παλάτι του. (Παλάτι = Το Καπιτώλιο του Wiskonsin) Φωνάζει λοιπόν τους αστυνομικούς της πολιτείας και τους λέει να τους ξεφορτωθούν. Ήταν όμως γελασμένος. Νομιζε πως οι αστυνομικοί σε όλο τον κόσμο είναι σαν τους Έλληνες αστυνομικούς...
Οι αστυνομικοί, βλέποντας το δίκιο των σκλάβων και το άδικο του κακού βασιλιά βγάζουν το κάτωθι ανακοινωθέν:
"We have been ordered by the legislature to kick you all out at 4:00 today. But we know what’s right from wrong. We will not be kicking anyone out, in fact, we will be sleeping here with you!"
Μετάφραση: "Οι ιθύνοντες μας διέταξαν να σας πετάξουμε όλους έξω μέχρι τις 4. Αλλά ξεχωρίζουμε ακόμα το δίκιο απ το άδικο. Δε θα βγάλουμε κανέναν έξω. Στην πραγματικότητα, θα κοιμηθούμε εδώ μαζί σας!"
Και έτσι όλοι μαζί, σκλάβοι και στρατιώτες, νίκησαν τον κακό βασιλιά και έζησαν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα.

Ηθικό δίδαγμα. Αν πράγματι θέλανε, οι αστυνομικοί θα μπορούσαν να πάνε με τη νόμιμη πλευρά. Άλλοι συνάδελφοί τους το κάνουν. Το "διαταγές εκτελούμε" δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά πρόφαση. Και για όσους καλούν σε συζήτηση και συμβιβασμό και διάλογο έχω μόνο μια σκέψη. Υπάρχουν δύο στρατόπεδα που είναι αντίπαλα μεταξύ τους. Το να λές ότι δεν υπάρχουν και να καλείς σε διάλογο, σημαίνει απλά πως είσαι σε ένα απ τα δύο και ντρέπεσαι να το παραδεχτείς.

Ανώνυμος παρά δικαίω.
Άλλωστε οι αρχές ξέρουν την ip μου.

No comments:

Post a Comment